0
Fotografera för Matton Collection

Obs! Vi tar för närvarande inte emot några nya ansökningar om fotografer.

Vi är alltid intresserade av bra, kreativa och engagerade fotografer som kan komplettera och utveckla vår bildkollektion med svenska och skandinaviska bilder. Vi söker samtida bilder av hög kvalitet tagna ur ett svenskt perspektiv och efterfrågar bilder med människor i alla möjliga situationer.

Matton Images är en Royaltyfri bildbyrå vilket innebär att våra bilder får användas helt fritt. En bild kan användas hur många gånger som helst oberoende av användningsområde och upplagor i alla typer av sammanhang. När det förekommer människor på bilderna ska det finnas modellavtal som tillåter fri användning enligt ovan.

Vi vill ha en kontinuitet hos våra fotografer, att de regelbundet levererar nytt material till oss. Vi tar emot material som fritt fotograferats av fotografen men vill att man levererar de motiv som vi efterfrågar.

Bilder för publicering i kollektionen ska levereras i 50Mb, 300dpi, ca 5100x3400 pixlar (vilket kräver en kamera med minst 12 megapixel). Filformat JPG. Vi tar inte emot scannade bilder. Fotografen levererar färdiga, retuscherade och bearbetade bilder med metadata och sökord.

Är du intresserad av att samarbeta med Matton är du välkommen att höra av dig till oss. Skicka in en presentation av dig själv och din verksamhet tillsammans med ca 50 lågupplösta bilder samt minst 5 högupplösta (50Mb) på CD/DVD för granskning. Är ditt material i linje med vad vi söker kontaktar vi dig.

Matton Collection:
Vårt material ska vara visuellt starkt, taget med ett öga för detaljer och ett sinne för innovation och teknik. Vi ska erbjuda en mångfald och bredd av bra och unika bilder tagna ur ett svenskt perspektiv.

Du som fotograf:
- är yrkesverksam i Skandinavien med dokumenterad erfarenhet
- har en utpräglad och tydlig kvalitet i ditt arbete
- är kontinuerligt produktiv
- har ett nära och lyhört samarbete med Matton som din enda Royaltyfria bildbyrå

Modellavtal:
Alla bilder med människor ska levereras med ett skriftligt modellavtal.

Tekniska specifikationer:
Alla bilder ska levereras i formatet JPG. Bildstorlek 50Mb, 300dpi, ca 5100x3400 pixlar. Vi tar inte emot scannade bilder.

Kontakt:
fotograf@matton.se
Obs! Vi tar för närvarande inte emot några nya ansökningar om fotografer.

Matton Images
Matton Collection
Box 3552
103 69 Stockholm